OVER ONS.

LSPKITS is een gezamenlijk initiatief van Professional Play en Brickworkz. Brickworkz is vaak bezig met het sorteren van LEGO-materiaal en werd er een sorteeropdracht gedaan voor een van de partners van Professional Play. Dit is goed bevallen bij beide organisaties en besloten zij om deze samenwerking voor te zetten om meerdere diensten te voorzien van de LSPKITS. 

Professional Play is het samenwerkingsverband tussen LEGO Serious Play  facilitators Jaap den Dulk, Emiel van Kalken, Wiro Kuipers en Edwin de Vos. Onder de vlag van Professional Play begeleiden zij impactvolle bijeenkomsten met behulp van LEGO Serious Play. 

Ook ondersteunen ze beginnende facilitators bij het inzetten van de methodiek en kunnen ze met ons initiatief LSPKITS voorzien in grote hoeveelheden materiaal voor LSP-sessies.

Door onze ervaring zien wij dat jongeren met onder andere autisme weinig kans hebben op een bijbaan, na het ontgroeien van de zorgboederij. Hierdoor stagneert de sociale- en werkgerelateerde ontwikkeling, waardoor ze niet meekomen met leeftijdsgenoten. Dit leidt tot isolement, depressie en afstand tot de arbeidsmarkt op latere leeftijd. 

Bij Brickworkz krijgen deze jongeren de kans om zichzelf te kunnen ontwikkelen via een betaalde bijbaan. Op deze manier kunnen zij hun eigen inkomen verdienen.